Tuesday, March 1, 2011

BISTIK DAGING

bhn2:
~600gm daging(dipotong nipis)
~30gm halia(di hiris)
~2 biji bwg putih(di hiris)
~2 labu bwg besar(di potong bulat)
~2 biji kentang(di potong 6 dan digoreng
~30gm kacang pis(tin)
~3 tangkai cili merah(belah dua)
~3 tangkai cili hijau(belah dua)
~2 biji tomato(di potong 6)
~3 sudu makan kicap pekat
~3 sudu makan kicap manis
~2 sudu teh lada hitam kisar

cara buat:
~panaskan minyak,masukkan bwg putih,halia dan tumis hingga naik bau
~masukkan daging dan kacau hingga separuh masak.Kemudian masukkan kicap
~kacau hingga daging menjadi lembut,kemudian masukkan kentang
~masukkan lada hitam bwg besar,cili merah,cili hijau
~akhir sekali masukkan tomato dan kacang pis

No comments:

Post a Comment