bhn2;
~250gm tepung gandum
~300gm gula(kurangkan kalau suka)
~250ml santan
~5 biji telur
~2 sudu teh ovelette
~1 sudu teh serbuk penaik
~2 sudu pes pandan
~sedikit pewarna hijau
inti kelapa:
~200gm kelapa parut
~3 sudu makan tepung ubi
~secubit garam
cara buat:
~pukul telur bersama gula dan ovalette hingga kembang
~masukkan santan,tepung serbuk penaik dan juga pes pandan serta sedikit pewarna hijau,kacau sebati
~masukkan bhn inti kelapa yg digaul bersama garam dan tepung ubi ke dlm acuan,tekan padat
~masukkan adunan ke dlm acuan sehingga paras penuh dan kukus selama lima - sepuluh minit
p/s:pastikan acuan disapukan sedikit minyak supaya tidak melekat utk menanggalkannya nanti dan air kukusan disediakan awal
No comments:
Post a Comment