Wednesday, January 26, 2011

PAU KACANG MERAH

Ingat nak buat pau ptg nanti..,inti dah siap....tgklah hasilnya nanti...,jd ke tak...?


Memang hari ini dlm sejarah.Buat pertama kali aku mengepau...,sukanya hati menjadi....yippie...,si kecik nie pun tumpang sekaki...,
pau lebih besar dr mulut...hehe...,yg nie versi besar mkn seketul dah kenyang....
resepi dpt dr majalah rasa....

bhn2;
~500gm tepung pau
~1/2 sudu teh
serbukpenaik
~1 sudu teh bread improver
~1/2 sudu teh garam
~3 sudu teh gula castor
~1 sudu teh yis segera
~3sudu makan lemak sayur
~250ml
air suam(tidak terlalu panas)
~kepingan kertas empat segi

cara2 masak;
~campur semua bhn kecuali kertas dan inti,uli sebati..
~perap sehingga naik sekali ganda
~buat bebola dan isi inti dan letakkan diatas kertas dan perap lg sehingga naik sekali ganda
~kukus selama 15 minit sehigga masak


No comments:

Post a Comment